Termeni si conditii de utilizare Siguras.ro

PREAMBUL

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile de Utilizare ale SIGURAS.RO (denumite în continuare “Regulament”). Continuarea utilizarii website-ului siguras.ro reprezinta acordul dumneavoastra asupra Regulamentului. Daca nu sunteti de acord cu acest Regulament, va rugam sa nu folositi acest website.

1. DEFINIREA TERMENILOR

Website – pagina web http://www.siguras.ro;

Asigurătorul - persoana juridică, societate de asigurări, care în schimbul primei de asigurare de la asigurat îsi asumă răspunderea de a acoperi pagubele produse bunurilor sau serviciilor asigurate;

Asiguratul - persoana fizică sau juridică ce se asigură împotriva unor evenimente ce pot apărea în viața sa, care își asigură bunurile împotriva unor calamități naturale sau care se asigură pentru prejudiciul pe care îl poate produce unor terțe persoane;

Beneficiarul asigurării - persoana care are dreptul să încaseze despăgubirea sau suma asigurată, fără ca aceasta să fie neapărat parte la contractul de asigurare;

Contractantul asigurării - element specific asigurărilor facultative și reprezintă persoana fizică sau juridică care poate încheia o asigurare, fără însă ca aceasta să obțină nepărat și calitatea de asigurat;

Contractul de asigurare - actul juridic prin care se reglementează raporturile juridice dintre părțile contractante. Este format dintr-un ansamblu de documente cuprinzând: prezentul regulament; cererea de asigurare; oferta de asigurare;

polița de asigurare; condițiile contractuale pentru asigurarea de bază și pentru clauzele suplimentare atașate.

Prima de asigurare - suma platita de asigurat societatii de asigurare, in schimbul obligatiei acesteia de a-I plati despagubiri in cazul in producerii unuia din evenimentele care constituie riscurile asigurate.

Suma asigurată - valoarea de asigurare pentru care asigurătorul își asumă răspunderea în cazul producerii evenimentului pentru care s-a încheiat asigurarea;

Riscul asigurat - evenimentul care odată produs, datorită efectelor sale, obligă pe asigurător să plătească asiguratului sau beneficiarului asigurării, indemnizația de despăgubire sau suma asigurată;

Cotație - valoarea primei de asigurare împreună cu suma asigurata aferentă, returnată de catre website pentru fiecare asigurător în parte, pe baza informatiilor introduse de utilizator;

Oferta - informatiile necesare incheierii unui contract de asigurare salvate in contul utilizatorului, impreuna cu cotațiile aferente primite de la asigurători;

Utilizator al website-ului – persoană care accesează website-ul, navighează în paginile sale și interacționează cu acesta în scopul realizării de cotații și încheierii de contracte de asigurare online, persoană care devine asigurat sau potențial asigurat prin intemediul website-ului;

Cont – date unice de identificare (utilizator și parolă) introduse de către un utilizator pe baza cărora va putea avea acces la o zonă privată a website-ului, disponibilă numai pentru sine;

Inregistrare - procesul prin care un vizitator alege sa isi creeze un cont de utilizator unic pe www.siguras.ro.

Proprietarul website-ului – WOP - Worldwide Online Projects SRL, denumită în continuare WOP.

2. VALIDAREA PREZENTULUI REGULAMENT

Comercializarea prin mijloace electronice a contractelor de asigurare este guvernată în mod specific de Norma 15 din 2015 emisă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Utilizatorul website-ului e este responsabil, la înaintarea ofertei/încheierea contractului de asigurare, pentru toate erorile, greșelile și omisiunile care îi sunt imputabile, înregistrate din utilizarea serviciului de asigurare prin mijloace electronice de comercializare a contractelor de asigurare.

Prin utilizarea acestui website sunteti de acord cu prezentul Regulament si nu contestati existenta, validitatea si legalitatea acestuia pe motiv ca a fost transmis si acceptat pe cale electronica.

3. VALIDAREA CONTRACTELOR DE ASIGURARE INCHEIATE ELECTRONIC

Prin completarea ofertei/ofertelor de asigurare, (implicit prin acceptarea prezentului Regulament si a Conditiilor de Asigurare) si prin plata primei rate a contractului/contractelor de asigurare, sunteti de acord cu emiterea electronica a contractului/contractelor de asigurare. Dovada incheierii contractului/contractelor de asigurare o reprezinta prezenta acestuia/acestora în contul de utilizator.

4. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE PROPRIETARULUI WEBSITE-ULUI

Proprietarul website-ului are dreptul de a primi un comision de intermediere pentru contractele de asigurare încheiate prin intermediul website-ului.

Proprietarul website-ului are obligația de a informa corespunzător asigurații sau potențialii asigurați și de a respecta măsurilor dispuse de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

5. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE UTILIZATORULUI WEBSITE-ULUI

Utilizatorul website-ului are dreptul de a fi informat în mod corespunzător și de a avea acces la ofertele și contractele de asigurare realizate prin intermediul website-ului, de a-i fi livrate în modalitatea aleasă de acesta și disponibilă pe website.

Utilizatorul are obligația de a furniza date și informații corecte pe baza cărora să se realizeze ofertele și contractele de asigurare, în mod contrar asumându-și în totalitate răspunderea pentru consecințe.

Utilizatorul are obligația de a achita contravaloarea primelor de asigurare pentru contractele de asigurare încheiate prin intermediul website-ului.

6. FACTURARE ȘI PLĂȚI

Plățile pentru contractele de asigurare încheiate pe website se pot realiza:

- cu card bancar în mediul securizat oferit de website, la emiterea poliței de asigurare;

- către curier, la livrarea poliței, prin intermediul companiei de curierat cu care colaborează website-ul;

- prin ordin de plată în contul indicat la emiterea poliței de asigurare.

Nu se emit facturi pentru plățile efectuate, contractul de asigurare fiind conform legislației în vigoare, documentul care dovedește obligația de plată .

7. POLITICA DE ANULARE ȘI MODIFICARE CONTRACTE DE ASIGURARE

În mod obișnuit, contractele de asigurare încheiate pe website, fiind contracte încheiate la distanță, utilizatorii au posibilitatea de a-și exercita dreptul de a denunța unilateral contractul pe parcursul perioadei de denunţare unilaterală de 14 zile calendaristice de la încheierea contractului/primirea poliței și a condițiilor contractuale, fără penalități și fără a fi necesară invocarea unui motiv, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru denunțarea unilaterală a contractelor care au ca obiect asigurările de viață.

În mod excepțional în cazul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule – RCA – și în cazul asigurărilor obligatorii de locuință se aplică reglementările specifice acestor asigurări și anume că acestea nu pot fi anulate odată ce au fost achitate și emise.

În funcție de politica fiecărui asigurător în parte și condițiile contractuale ale acestuia, contractele de asigurare pot fi modificate ulterior încheierii lor.

8. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI SECURITATE A DATELOR

Proprietarul website-ului, este operator de date cu caracter personal înregistrat cu numărul ....... la ANSPDCP conform legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.

WOP nu vinde si nu inchiriaza datele personale ale utilizatorilor nimanui dar poate sa trimita date personale ale utilizatorilor catre alte companii sau persoane, numai in urmatoarele cazuri: avem consimtamantul utilizatorului pentru a oferi aceste date; este necesara furnizarea unei parti din datele personale pentru a executa contractul de asigurare și a va livra contractul de asigurare; în cazul in care se raspunde la citatii, ordine ale instantelor de judecata, actiuni legale sau oricarei cereri legitime a autoritatilor.

9. REGULI DE UTILIZAREA A WEBSITE-ULUI

WOP isi rezerva dreptul sa actualizeze sau sa modifice oricand acest Regulament, fara o notificare prealabila si fara a face publice motivele. Data ultimei actualizari este postata in partea de sus a paginii, imediat dupa titlu.

Website-ul este creat cu scopul vanzarii contractelor de asigurare oferite de catre asigurătorii autorizați de către Autoritatea de Supraveghere Financiară să practice diferite tipuri de asigurări pe teritoriul României. Posibilitatea achizitionarii acestor contracte este oferita persoanelor majore care pot raspunde juridic, conform Legii si a Conditiilor de Asigurare pentru fiecare produs in parte.

Cotatia unui contract de asigurare poate fi efectuata de orice utilizator al site-ului, fara a fi nevoit sa isi creeze cont. Totusi, pentru a salva oferta si a incheia contractul de asigurare, vizitatorul trebuie sa isi creeze un cont, devenind astfel utilizator inregistrat. Datele de identificare pentru accesarea contului personal sunt: adresa de email si parola. Siguranta pastrarii acesteia din urma revine in exclusivitate utilizatorului.

Datele personale salvate in cont pot fi modificate in pagina: "Editare Cont". Pentru modificarea emailului de acces in cont este necesara trimiterea unei solicitari pe adresa de email: office@siguras.ro.

10. INCHEIEREA CONTRACTELOR DE ASIGURARE PRIN INTERMEDIUL WEBSITE-ULUI

Incheierea unui contract de asigurare prin intermediul websiteului se poate realiza doar dupa creare unui cont de utilizator (sau dupa accesarea unui cont creat anterior). Procesul de incheiere a unui contract de asigurare presupune urmatorii pasi:

1. Introducerea informațiilor în formulare și obtinerea cotatiilor de la asigurători;

2. Acceptarea prezentului Regulament si a Conditiilor de Asigurare;

3. Salvarea ofertei de asigurare;

4. Plata primei rate, conform posibilităților oferite de website;

5. Tiparirea contractului de asigurare și a condițiilor contractuale.

Contractul de asigurare este în vigoare si poate fi tiparit doar dupa confirmarea plății primei de asigurare indiferent de metoda de plată aleasă.

11. FORTA MAJORA

WOP nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in acesti termeni si conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati competente de care WOP nu este responsabila.

12. JURISDICTIE

Acest website este controlat de catre WOP și prin accesarea acestui site, acceptati ca acest Regulament si orice disputa in legatura cu acesta sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar dumneavoastra admiteti sa va supuneti jurisdictiei exclusive a instantelor de judecata din Romania. Acest site web poate fi accesat de oriunde in Romania si de peste hotare. WOP nu garanteaza ca datele continute in acest site se supun legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca accesati acest site din afara Romaniei, o faceti constient fiind de risc si sunteti singurul responsabil de respectarea legilor teritoriului in care va aflati.

13. DREPTURI DE AUTOR

Toate marcile, logo-urile, textele, imaginile si softurile care apar pe acest site sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala.

Companii de asigurare partenere

CityInsurance Uniqua Omniasig Groupama Generali Asirom Carpatica Euroins Allianz Tiriac

siguras.ro este operat de catre WOP – Worldwide Online Projects SRL inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/734/2016, CUI 35462606, inregistrata la ASF cu codul unic RAJ-404140 ca asistent in brokeraj al Destine Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L.
Termeni si conditii de utilizare | ANPC

Icon securitate LibraPay