Intrebari frecvente

Cât de sigură este plata cu cardul?

Siguras.ro folosește Librapay, un serviciu oferit de catre Libra Internet Bank., o solutie sigura, simpla si rapida de a oferi plata online.

Librapay este un serviciu complet pentru procesarea platilor online, integrat in serviciul Libra Internet Banking. Încasarea tranzactiilor este rapidă și posibila datorita sistemului bancar din care Libra Internet Bank face parte.

Sistemul antifrauda in timp real, dezvoltat de catre banca ajuta la prevenirea tranzactiilor frauduloase, asigurand un proces de plata sigur atat pentru siguras.ro, cat si pentru utilizatorii săi.

Toate tranzactiile sunt verificate atat automat, folosind algoritmi specifici, cat si manual prin operatori umani.

Se poate anula o comandă de poliță RCA după ce a fost achitată cu cardul bancar?

Nu, conform legislației în vigoare o poliță RCA nu poate fi anulată după ce a fost emisă iar pe siguras.ro polițele se emit automat în momentul în care plata cu cardul a fost confirmată. Confirmarea plății cu cardul se face automat, fără intervenție umană.

Se poate anula o comandă de poliță RCA după ce a fost făcută bifând plata ramburs la curier?

Nu, conform legislației în vigoare o poliță RCA nu poate fi anulată după ce a fost emisă iar pe siguras.ro polițele polițele solicitate prin curier cu plata ramburs se emit automat în momentul comenzii pentru a putea fi transmise asiguraților.

Se poate anula o comandă de poliță RCA după ce a fost făcută bifând plata prin ordin de plată?

Depinde, deoarece polițele RCA se emit automat după ce se confirmă plata. Astfel, răspunsul poate fi:

a) DA, dacă siguras.ro nu a primit confirmarea de plată de la utilizator sau nu a identificat încă banii în cont;

b) NU, dacă siguras.ro a primit confirmarea de plată de la utilizator sau a identificat deja banii în cont.

De ce am nevoie de un cont pe siguras.ro?

Contul personal instrumentul care permite utilizatorilor să-și salveze persoanele pentru care solicită asigurări, ofertele de asigurare și polițele de asigurare. Astfel, având un cont, emiterea polițelor devine foarte simplă, se economisește timp și se construiește o arhivă cu toate polițele de asigurare. Având un cont un utilizator va beneficia la maxim de avantajele asigurărilor online. Crearea contului durează 2 minute și se poate face de aici.

Cum se reînnoiește o poliță pe siguras.ro?

Politele de asigurare incheiate pot fi reinnoite in ultima luna de valabilitate, din meniul "Asigurarile mele" disponibil la intrarea in cont, accesand link-ul “calcul reinnoire” din dreptul politei vizate.

Cum intru în posesia condițiilor contractuale?

Polita de asigurare RCA nu are conditii contractuale emise de catre asigurători - este reglementata legal prin Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Norma ASF nr. 23/2014.

Cine poate fi utilizator al siguras.ro si cine poate achiziționa polițe pe site?

Toate persoanele care au vârsta minimă 18 ani și creează un cont pe site cu datele personale sau cu datele societății comerciale pe care o reprezintă, pot utiliza siguras si achiziționa polițe online.

Companii de asigurare partenere

CityInsurance Uniqua Omniasig Groupama Generali Asirom Carpatica Euroins Allianz Tiriac